Painwalk(100 km / 24 h) & Half the pain (50 km / 12 h)

Karta Pain walk

Half the pain

Half the pain är en ny sak för 2020 där vi låter tredjeårs äventyrare testa på att  gå riktigt långt. Detta funkar på samma sätt som painwalk fast att det är halva tiden och halva sträckan.

Anmälan sker på samma sätt som för Painwalk.

Painwalk

Bakgrund

Painwalk är en man skulle kunna säga, är en lång promenad, riktigt lång promenad där man går 10 mil. För över 15 år sedan gick de första RS;arna och i år bjuder vi även tredjeårs äventyrarna på Half the pain. Half the pain är i praktiken samma sak som painwalk fast halva sträckan och halva tiden.

Tiden

Painwalk och half the pain går av stapeln 9 maj och pågår in på den tionde. Mer information om var och mer exakt tid går ut till anmälda deltagare.

Vandringen kan dock flyttas om det finns risk för storm och liknande eller ihållande oväder då det är jobbigt nog att gå även om vädret är bra.

Vandringen

Sträckan börjar i Södra Härene och fortsätter sedan söderut till Vårgårda. Därifrån går man fortsatt söderut förbi Siene, Nårunga och Lida tills man kommer till Vemmenhult. Därifrån sydväst till Hedared och sen västerut mot Töllsjö och Hindås. Från Hindås följer man Vildmarksleden förbi Stora Härsjön och slutligen till Stamsjöns badplats där du är i mål.

Likt förra året kommer våra PW-stationer att finnas längs vägen där deltagare kan fylla på med rent vatten, plåstra om fötterna och äta medhavd matsäck i lugn och ro.

Packningen

Med tanke på att du ska gå långt, tänk på att bara packa det allra nödvändigaste. Karta kommer att finnas tillgänglig för alla deltagare.

Här är ett förslag på det du kan tänkas behöva.

Lagom stor ryggsäck

Ingångna vandringsskor

Kompass

Fick- eller pannlampa

Penna

Reflex

Vattenflaska

Extra strumpor

Varm tröja

Leukoplast

Skavsårsplåster

Färdiglagad mat

Frukt

Energy bars

Dextrosol

Säkerheten

Painwalk är fysiskt och mentalt påfrestande och det är inte många som har klarat av att gå hela vägen. Därför är det viktigt att man tar hand om sig själv och ser till att vårda sina fötter, äter och dricker ordentligt. Vi ser till att det finns skoskavsplåster, extra leukoplast och första förband med ifall det skulle hända något.

Ifall du väljer, eller blir tvungen, att avbryta har deltagarna möjlighet att bli hämtade i en av våra jourbilar som kommer att finnas ute på vägarna. Ha därför med dig en fulladdad mobiltelefon och extra batteri.

Anses du inkapabel att fortsätta, på grund av skada eller att man inte kan hålla uppe tempot som behövs, har de ansvariga under vandringen rätten att låta dig avbryta.

Märket

Förutom rättigheten att skryta inför alla om din fantastiska prestation, får de som klarar av vandringen ett unikt märke att sätta på skjortan. Märket delas ut vid ett senare tillfälle (ofta på Lerums scoutkårs St.George firande).

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften kommer vara ungefär 100kr och täcker då kostnader för jourbilar samt visst material. Avgiften betalas till via swish: Måns Detterfelt (073-267 08 51) Skriv då: ”förnamn efternamn” Painwalk2020

Anmälan

Är du intresserad av att gå? Anmäl dig då på : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJuQpHPq9kVW3-0Z6vE4AAXuCPAknq8jqbTAIVTkuol_q7Ng/viewform?usp=sf_link 

För att anmälan ska vara komplett så ska även anmälnings avgiften vara betald.

Sista anmälningsdag: 25/4-2020

Frågor och kontakt:

Måns Detterfelt: mail: mons.detterfelt.hemma@gmail.com

mobil: 073-267 08 51