Kårläger

Sundet 2023 – Ronja Rövardotter!

Nu är det äntligen dags för årets kårläger på Sundet! Lägret kommer i år att gå av stapeln torsdag-lördag 18-20 maj 2023. Årets tema är “Ronja Rövardotter”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om kårlägret

Lägret samlar hela kåren vid vår stuga Sundet under tre-fyra dagar i slutet av vårterminen varje år.

De äldre scouterna inleder allt som oftats med en hajk som övergår till läger. De yngre scouterna upplever sina första dagar på ett riktigt läger. Våra yngsta (bäverscouterna) anländer på besök över dagen och kan vara med på stora lägerbålet. RS har som sedvanligt sina upptagningsriter som oinvigda bara kan ana…

Under lägret praktiserar vi scouting till fullo, befäster och tillämpar vunna kunskaper från året som gått samt knyter nya kontakter och band mellan alla deltagare oavsett ålder och tidigare erfarenheter.

Vill du som ny scoutförälder känna på lite hur lägerlivet ter sig eller bara vara nära utan att vara i vägen? Då kan du göra som många av våra föräldrar redan gör! Delta i lägret genom att hjälpa till där det behövs, längs spåren, i köket eller fixa med renovering och underhåll. Uppgifterna är mångsidiga och man kan delta längre eller kortare tid, inför, hela-delar av lägertiden.

Lägerkommitté utses vid årsmötet. Varje gren är representerad jämte funktioner inom föräldrarrådet.

Läs om föregående års kårläger…

Sundet_2018_lägerknapp
Kårläger Sundet 2018, Ronja Rövardotter

Sundet_2017_lägerknapp
Kårläger Sundet 2017, Riddare

Sundet_2016_lägerknapp
Kårläger Sundet 2016, Indianer

Kårläger Sundet 2015, Sjörövare