Kårläger

Sundet 2018 – Ronja Rövardotter

2018 års läger hålls under Kristi Himmelsfärdshelgen, To 10/5-Lö 12/5.

Sundet_2018_lägerknapp

Ytterligare information finns för föräldrar och deltagare och där hittar man också anmälan. Det finns också information för ledare och funktionärer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om kårlägret

Lägret samlar hela kåren vid vår stuga Sundet under tre-fyra dagar i slutet av vårterminen varje år.

De äldre scouterna inleder allt som oftats med en hajk som övergår till läger. De yngre scouterna upplever sina första dagar på ett riktigt läger. Våra yngsta (bäverscouterna) anländer på besök över dagen och kan vara med på stora lägerbålet. RS har som sedvanligt sina upptagningsriter som oinvigda bara kan ana…

Under lägret praktiserar vi scouting till fullo, befäster och tillämpar vunna kunskaper från året som gått samt knyter nya kontakter och band mellan alla deltagare oavsett ålder och tidigare erfarenheter.

Vill du som ny scoutförälder känna på lite hur lägerlivet ter sig eller bara vara nära utan att vara ivägen? Då kan du göra som många av våra föräldrar redan gör! Delta i lägret genom att hjälpa till där det behövs, längs spåren, i köket eller fixa med renovering och underhåll. Uppgifterna är mångsidiga och man kan delta längre eller kortare tid, inför, hela-delar av lägertiden.

Lägerkommité utses vid årsmötet. Varje gren är representerad jämte funktioner inom föräldrarföreningen.

Läs om föregående års kårläger…

Sundet_2017_lägerknapp
Kårläger Sundet 2017, Riddare

Sundet_2016_lägerknapp
Kårläger Sundet 2016, Indianer

-bild-
Kårläger Sundet 2015, Sjörövare