Recept

Krabbelurer

 ca 10 st
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl socker
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Smör eller olja för stekning
Ev. Kanel

Gör så här: Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sen ner allt i samma bunke tillsammans med mjölken.
Värm en stekpanna och smörj med lite smör/olja. Klicka i smeten och grädda dem på ganska svag värme. Vänd krabbelurerna när de fått fin färg och grädda dom på andra sidan. Strö på Kanel direkt när de är färdiggräddade för annars fastnar inte kanel på dem. Krabbelurer flyter knappt ut någonting i stekpannan så man kan med lätthet steka två åt gången i en och samma stekpanna!

Pinnbröd

2,5 dl vetemjöl
1 dl vatten
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Blanda alla ingredienser till degen. Dela degen i lagom stora bitar och rulla varje del till en lång ”orm”. Ringla ormen kring en pinne och grilla ovanför glöden långsamt! Ät gärna med smör och marmelad – mmmmmmmmmmhh vá gott!!!

Äppelkaka i Trianga

Äppelkaka i stormkök/ stekpanna över öppen eld.

Ingredienser (4 port):
7 gröna äpplen
1 dl socker
100 gr smör

Pajbotten:
7 digestivekex
75 gr smör

Skala äpplena och gör klyftor. Häll sockret i ett jämnt lager i stekpannan. Klicka ut smöret ovanpå och värm utan att röra om, skaka lite så att värmen blir jämn. Lägg äppelklyftorna ovanpå och låt stekpannan stå på ”svag värme” till kakan karamelliserats.

Låt svalna i ca fem minuter. Under tiden smälter du smöret i en kastrull och smular ner kexen iden. Blanda väl. Häll kexblandningen över kakan och platta till. Värm det på stekpanna en kort stund och vänd sedan hela kakan upp och ner på en hajkbricka. Servera med vaniljsås!

Bävergodis

ca 50 g margarin/smör
1/2 dl socker
1 1/2 dl havregryn
Kakao efter smak (ca 2 msk)

Smält smöret och blanda därefter ner övriga ingredienser. Klart!

Citrondricka

Jättebra recept på måltidsdryck från DUST 2014:

2 st citroner
60 gr citronsyra
2 kg socker

Koka upp 2 liter vatten.

Häll vattnet över sockret och citronsyran samt de skivade citronerna.

Låt drycken dra, åtminstone tills sockret har smält. Rör om ibland.