Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Half the pain 2022 

7 maj, 2022

Bakgrund

Half the pain(HTP) är en man skulle kunna säga, är en lång promenad, riktigt lång promenad där man går 5 mil på under 12 timmar. Half the pain har genomförts samtidigt som Painwalk sedan 2020. HTP kom till för att de äldsta äventyrarna ska kunna “testa på” på hur det är att gå långt inför painwalk. Detta innebär att det BARA är tredjeårsäventyrare (07:or) som får anmäla sig för HTP.

 

Tiden

HTP går av stapeln 7 maj. Mer information om var och mer exakt tid går ut till anmälda deltagare.

 

Vandringen kan dock flyttas om det finns risk för storm och liknande eller ihållande oväder då det är jobbigt nog att gå även om vädret är bra.

 

Vandringen

Sträckan börjar i Södra Härene och fortsätter sedan söderut till Vårgårda. Därifrån går man fortsatt söderut förbi Siene, Nårunga och Lida tills man kommer till Vemmenhult. Vandringen fortsätter sedan till badplatsen vid östra valsjön utan för Hedared där HtP avslutas.

Likt förra året kommer våra PW-stationer att finnas längs vägen där deltagare kan fylla på med rent vatten, plåstra om fötterna och äta medhavd matsäck i lugn och ro.

Karta för den nyfikne

Packningen

Med tanke på att du ska gå långt, tänk på att bara packa det allra nödvändigaste. Karta kommer att finnas tillgänglig för alla deltagare.

Här är ett förslag på det du kan tänkas behöva.

Lagom stor ryggsäck

Ingångna vandringsskor

Kompass

Fick- eller pannlampa

Penna

Reflex

Vattenflaska

Extra strumpor

Varm tröja

Leukoplast

Skavsårsplåster

Färdiglagad mat

Frukt

Energy bars

Dextrosol

Säkerheten

Hald the pain är fysiskt och mentalt påfrestande och det är inte många som har klarat av att gå hela vägen. Därför är det viktigt att man tar hand om sig själv och ser till att vårda sina fötter, äter och dricker ordentligt. Vi ser till att det finns skoskavsplåster, extra leukoplast och första förband med ifall det skulle hända något.

Ifall du väljer, eller blir tvungen, att avbryta har deltagarna möjlighet att bli hämtade i en av våra jourbilar som kommer att finnas ute på vägarna. Ha därför med dig en fulladdad mobiltelefon och extrabatteri. (Dessa bilarna kommer vi att behöva hjälp att köra)

Anses du inkapabel att fortsätta, på grund av skada eller att man inte kan hålla uppe tempot som behövs, har de ansvariga under vandringen rätten att låta dig avbryta.

Märket

Förutom rättigheten att skryta inför alla om din fantastiska prestation, får de som klarar av vandringen ett unikt märke att sätta på skjortan. Märket delas ut vid ett senare tillfälle alternativt efter vandringens slut.

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften kommer vara 100kr och täcker då kostnader för jourbilar samt visst material. Avgiften betalas till via swish: Måns Detterfelt (073-267 08 51)

(Ni med skarpa ögon har kanske sätt att jag ”absolut” inte skrev fel innan. Priset ska vara 75 kr inte 100!)

Anmälan

Är du intresserad av att gå? Anmäl dig då på : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgLESKZDgE6Drm5qu7q7RlqZ6PC2nURCpqtrljNr4eujWkIA/viewform?usp=sf_link

För att anmälan ska vara komplett så ska även anmälnings avgiften vara betald.

Sista anmälningsdag 1 maj

Frågor och kontakt:

Måns Detterfelt: mail: mons@lerumsscoutkar.se

mobil: 073-267 08 51

Detaljer

Datum:
7 maj, 2022

Arrangör

Måns Detterfelt
Telefon:
0732670851
E-post:
mons@lerumsscoutkar.se