HT2016

myra

 

 

image

20 okt: Efter att ha värmt upp med ambulanskull så lärde vi om ABC – andning, blödning, chock och övade två och två. Det var många sår som behövde tryckförband och alla sjuklingar fick läggas i framstupa sidoläge. Vid elden gick vi sedan igenom hur man klär sig rätt för att inte frysa. Vi frös inte det minsta utan höll temperaturen uppe med “Temperaturen” med mera.

Se mejl om Kårernas dag på söndag och om försäljning av almanackor och kärvar!

image

13 oktober: Idag blev det knopigt och surrigt. Lance lärde oss bl.a världens starkaste knop! Vi övade också på klassikern Råbandsknop med flera. Men helt plötsligt hade det blivit ett vattendrag över gårdsplanen och vi var tvungna att surra ihop en A-bro för att komma över. Och över kom vi en två-tre-fyra gånger. 🙂 Vi hittade också de röda ögonen i skogen…

6 oktober: Idag övade vi på att sätta upp, och montera ner Trangiakök! Och sen gjorde vi smaskiga krabbelurer med lite kanel på toppen och firade att det nästan är det Kanelbullens dag.

Här är receptet!

Krabbelurer
ca 10 st
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl socker
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Smör för stekning
Ev. Kanel

Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sen ner allt i samma bunke tillsammans med mjölken. Värm en stekpanna och smörj med lite smör. Klicka i smeten och grädda dem på ganska svag värme. Vänd krabbelurerna när de fått fin färg och grädda dom på andra sidan. Strö på Kanel direkt när de är färdiggräddade för annars fastnar inte kanel på dem. Krabbelurer flyter knappt ut någonting i stekpannan så man kan med lätthet steka två åt gången i en och samma stekpanna!

Bildresultat för brasa

29 September: Vi blev alla välkomnade till veckans scoutmöte med en rejäl skur. Det hindrade inte spårarscouterna från att leka sin egen köttbullar och lingonsylt mellan husväggarna (springa fram och tillbaka :-). Skuren var kort och sen körde vi Norsk gömme innan vi delade upp oss i grupper för dagens tema. Ena gruppen fick lära sig delarna på en kniv och vad de är bra för, hur man ska handskas med en kniv och så fick alla prova att tälja framför en sprakande brasa. Mysigt! Andra gruppen fick leta hösttecken och lära sig mer om kottar, barr och löv. Det finns inga dåliga väder – bara dåliga kläder! 🙂

image

22 september: Idag var det dags för de nya spårarscouterna att invigas. Medan andraåringarna förberedde så lekte förstaåringarna piratkull och fiskenätet. Sedan leddes förstaåringarna med förbundna ögon upp till eldplatsen där de invigdes och fick myrmärket. Sen grillade vi pinnbröd och pratade kort om scoutlagens 7 delar. Nästa gång blir det Vasst och höstigt!

image

15 september: Efter ambulanskull letade vi pokemons med karta och kompass. Ni hittade massor! På Bäverplatsen spelade vi pokemonkubb innan vi avslutade med sång och scouthälsning. Ses nästa vecka!

image

8 September: Alla rätt! Köttbullar, potatismos och lingonsylt – oj vad snabba ni var. Och namnen börjar vi kunna – idag med hjälp av en bollek. Vi pratade om scoutlagen och speciellt den delen som säger: “En scout lär känna och vårdar naturen”.  Att vi i Sverige har något som heter Allemansrätt hade ni full koll på.  På tipspromenaden klurade vi i smågrupper ut svaren på frågor om allemansrätten och nästan alla grupper fick i slutet ut meningen “Inte störa förstöra” vilken sammanfattar allemansrätten.

image

1 september: Terminstart! Med tidningsleken försökte vi lära oss varandras namn och sedan fick myrorna springa av sig lite med leken Fiskenätet. Efter det smakade en korv bra samtidigt som vi pratade om vad vi gjorde på scouterna förra året och vad vi ska göra denna termin. Vi avslutade med att läsa om Sune.

Terminsprogram Spårarna Myrorna HT2016