Scoutnet och Skojjt

Scoutnet

Scoutnet är scouternas medlemsregister och verksamhetsstöd. Scoutnet kan användas både av kårens ledare och av medlemmar. Denna sida sammanfattar vanliga frågor om scoutnet och Skojjt.

För medlemmar

Kåren kommer be föräldrar och medlemmar att själva uppdatera kontaktinformation på scoutnet.

För att kunna göra det måste man logga in. Man kan logga in med epost-adress eller medlemsnummer. Om man har samma epost-adress registrerad för flera barn, så måste man logga in med medlemsnummer.

Medlemsnumret hittar man på inbetalningskortet man får från scouterna. Om ni behöver hjälp att hitta medlemsnummer
så kan ni kontakta ledarna.

hjälpsidan för scoutnet kan man hitta instruktioner för hur man loggar in, samt hur man uppdaterar information på scoutnet.

Flera epost-adresser

I scoutnet kan man registrera flera epost-adresser. Det finns en primär, som man kan logga in med och dit alla informationsmail skickas från kåren. Man kan även registrera epost för vardera föräldern. Om man vill att mail skall skickas till flera adresser så
kan man fylla i det under epostinställningar:

scoutnet_epostaddresser

För ledare och andra i kåren

Scoutnets hjälpsida har guider för många av de vanliga uppgifter som man behöver göra som ledare i kåren.

Skojjt

Vi använder skojjt för närvarorapportering. Skojjt är kopplat till scoutnet, så om uppgifterna i scoutnet stämmer, så kommer rätt medlemmar vara med i listorna i skojjt.

Det finns en del dokumentation om skojjt.

För att logga in i skojjt så behöver man ett google-konto. För att få rättigheter att se Lerums Scoutkårs avdelningar måste
en administratör lägga till dig där. Maila stefan.piaostefan@gmail.com för detta.

Vid en termins slut kan man plocka ut rapport till Sensus, och vi hoppas att vi i framtiden kan rapportera till Kommunen på det här sättet också.

När man ändrat uppgifter i scoutnet, tex lagt till en ny medlem, så måste man synka in dem till skojjt. Detta kan bara administratörer i skojjt göra. Maila stefan.piaostefan@gmail.com, så fixar han det.